Pannplåt – Klassisk takplåt

Om du vill ha en klassisk och tidlös takprofil, välj pannplåt.

Oavsett om du tänkt bygga nytt eller vill renovera en gammal byggnad kan pannplåten vara rätt val för dig.

Profilen är en svensk klassiker och har traditioner långt bakåt i tiden. Originalbredden på 810 mm förordas och rekommenderas på K-märkta byggnader och inom restaurering. Önskas en snabbare takläggning kan vi även erbjuda profilen med en täckbredd på hela 1080 mm.

Den kulturhistorisk karaktären som plåten har kan bli pricken över i:et om du vill att din byggnad ska få ett klassiskt uttryck som står sig under många år framöver.

Den diskreta profilen passar även utmärkt tillsammans med de raka, släta och odekorerade fasader som funkishus ofta efterstävar.

Om du skulle behöva ytterligare tillbehör som takavvattning, skruv, nock- och gavelplåtar med mera, syr vi givetvis ihop en paketlösning till dig.

Pannplåt

Pannplåtens yta ger ett bra skydd mot väder och vind och vi kan därför, beroende på beläggning, lämna en garanti på 10-20 år. Pannplåten går att få i hela åtta standardfärger, allt för att du ska hitta den färg du vill ha. Skulle du mot förmodan inte hitta din önskade kulör finns möjlighet att ta fram den, begär bara en offert. Plåten är lätt att montera och väljer du profilen med täckbredd på 1080 mm går takläggningen extra snabbt och smidigt.

Pannplåt - Specifikationer och färger